3. toukokuuta 2017

Pihkasalva

Havupuut erittävät pihkatiehyihinsä eteerisen öljyn ja hartsin seosta jota kutsutaan pihkaksi. Puun haavoihin valuva pihka suojaa puuta bakteereilta ja tuholaisilta.


Pihkaa on käytetty kansanlääkinnässä jo ammoisista ajoista, esim Benedictus Olain lääkärikirjassa vuodelta 1576 on mainintoja pihkan käytöstä haavojen hoidossa. Vanha kansa käytti pihkaa mm. haavoihin, rohtumiin palovammoihin, paiseisiin, ihotulehduksiin ja kynsisieniin.

Pihka on antibakteerista ja antifungaalista eli bakteereja ja sieniä tuhoavaa, siksipä sitä voi käyttää haavoihin ja esim. jalkasieniin. Tiedetään, että huonosti paranevat makuuhaavat paranevat hyvin pihkavoiteella ja monet ovat saaneet avun pihkasalvasta vaikeasti paranevaan jalkasieneen. Pihkasalva soveltuu myös hyvin hyttysten karkoittamiseen iholta ja rauhoittaa hyttysten pistokohtia.

Me käytämme pihkasalvassamme Lappilaisen luontoyrittäjän käsin keräämää pihkaa, kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ja kotimaisen mehiläistuottajan mehiläisvahaa. Pihkasalva ei sisällä mitään keinotekoisia lisäaineita, hajusteita tms. Vedetön salva säilyy hyvänä vähintään kaksi vuotta, yleensä jopa kauemmin jos salvaa ottaan purkista esim. lastalla.

Huom. Hartsiallergisten ei tule käyttää pihkasalvaa.

Pihkasalvamme tuotetietoihin pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos yhteydenotostasi,
palaamme asiaan tuota pikaa.

T: Jaalan Saippuapuoti