18. heinäkuuta 2017

Tietoa saippuoiden raaka-aineista.




Käytämme merisuolasaippuoissamme erilaisia kasvirasvoja ja merisuolaa sekä tuoksuina luonnollisia, aitoja eteerisiä öljyjä.
Jotta tuotteemme eivät kuivattaisi ihoasi käytämme saippuoissamme runsaasti kookosrasva, oliiviöljyä, karitevoita ja risiiniöljyä. Näin saat ihostasi ihanan pehmeän ja luonnollisen tuntuisen.

Oliiviöljy on erinomainen saippuarasva hellävaraisuutensa vuoksi. Esim. perinteinen Kastilian saippua on tehty pelkästään oliiviöljystä.

Karitevoi eli voipuun voi, jota on kaikissa merisuolasaippuoissamme, on afrikkalaisen voipuun pähkinästä tuotettu 100 % puhdas luonnontuote. Se ei siis sisällä lisättyjä väriaineita, tuoksuja tai muita lisäaineita.
Karitevoi on voimakas kosteuttaja, joka tehostaa solujen uusiutumista, se myös pehmentää, silottaa ja rauhoittaa ihoa. Karitevoita voidaan käyttää myös kasvojen, kehon ja hiusten hoitoon. Karite tarkoittaa Länsi-Afrikan dioulan kielellä elämää. Karitevoi sisältää runsaasti saippuoitumattomia rasvahappoja, joten se tuo saippuoihin ihoa hoitavia ominaisuuksia.

Risiiniöljy on hellävarainen saippuarasva, tuo saippuaan vaahtoavuutta.

Merisuolan mineraalit hoitavat ja kosteuttavat ihoa.



Erilaisia eteerisiä öljyjä

Laventeli (Lavandula Angustifolia)
Laventelin tieteellinen nimi Lavandula tulee sanasta "lavare", pestä tai kylpeä. Roomalaiset käyttivät kylvyissään laventelivettä. Laventelia käytetään myös tuoksulampuissa ja höyrystimissä. Laventeli on sekä fyysisesti että psyykkisesti tasapainottava, rauhoittava, puhdistava ja kipuja lievittävä.

Minttu (Mentha Piperita)
Mintun mentholi raikastaa ja viilentää. Mentholilla on myös kipuja lievittävä, viilentävä ja kutinaa estävä vaikutus. Tarussa Zeuksen tytär Persefone muutti mustasukkaisuudessaan erään Minthe-nimisen nymfin yritiksi, koska tämä oli taitava lemmen nostattaja ja vietellyt hänen sulhasensa Areen. Myöhemmin arveltiin yrtillä olevan samoja vaikutuksija kreikkalaisilta sotilailta kiellettiin minun käyttö. Ajateltiin etteivät sotilaat olisi lemmenhuumassa kyenneet taistelemaan. Eurooppaan piparminttu tuli vasta 1600- ja 1700-lukujen vaiheessa, menholia siitä eristettiin vuonna 1771 Hollannissa.

Rosmariini (Rosmarinus officinalis)
Rosmariinia käytetään kylvyissä ja voiteissa elvyttämään verenkiertoa, oikaisemaan ryppyjä, virkistämään sekä raikastamaan mieltä ja kehoa. 
Kasvin nimi on peräisin Latinan sanoista "ros" ja "maris" jotka tarkoittavat meren kastetta tai kosteutta. Antiikin aikoina rosmariinista sidottiin morsiusseppeleitä ja sillä koristeltiin häähuoneita tuomaan avio-onnea ja uskollisuutta. 
Sekä kreikkalaiset että roomalaiset pitivät sitä sekä hyvänä mauste- ja lääkekasvina, että onnea tuovana yrittinä.
Egyptissä faaraot saivat hautaansa mukaan rosmariinin oksan suojelemaan sielun matkaa. Oksia poltettiin pahojen henkien karkoittamiseksi, rosmariinia onkin kutusuttu myös suitsukepensaaksi. Legendan mukaan rosmariinin kukat olivat alunperin valkoisia kunnes Neitsyt Maria pakomatkallaan Egyptistä laittoi viittansa rosmariinipensaan päälle ja kukat muuttuivat sinisiksi.

Sitrustuoksut 
Appelsiini (Citrus Sinensis), Limetti (Citrus Aurantifolia), Litsea (Litsea Cubeba) lieventävät jännitystä, aktivoivat ja kirkastavat ajatuksia sekä kohottava mielialaa.

Patsuli (Pogostemon Pathouli)
Rauhoittava, vahvistava ja  mielialaa kohottava. Ihosoluja uudistava öljy.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos yhteydenotostasi,
palaamme asiaan tuota pikaa.

T: Jaalan Saippuapuoti